guv_72px

GOV.RO

Caută
Close this search box.

Notă de informare cu privire la depunerea cererilor de plată PNA 2020

Notă de informare cu privire la depunerea cererilor de plată PNA 2020

Referitor la depunerea cererilor de plată și a documentelor justificative pentru Programul Naţional Apicol 2020, facem următorele precizări:

Potrivit HG 339/2020, Anexa nr.2-Norme de aplicare a Programului naţional apicol pentru perioada 2020-2022, art. 2 “Termenul-limită de depunere a cererii de plată şi a documentelor care o însoţesc este data de 1 august a fiecărui an”.

Având în vedere că ultima zi de depunere a cererilor de plată pentru PNA 2020 este zi nelucătoare, ultima zi de depunere a cererilor de plată este data de 03.08.2020.

De asemenea, se află în curs de avizare de către MADR, un proiect de act normativ prin care se va prelungi termenul de depunere până la data de 1 septembrie 2020, pentru  următoarele documente justificative:

  • Copia buletinului/buletinelor de analize fizico-chimice/reziduuri
  • Copia cărţii de identitate a remorcii apicole

Apicultorii care accesează acţiunile:,,Raţionalizarea transhumanţei/stupăritului pastoral-achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie-remorci” și “Decontarea analizelor fizico-chimice/reziduuri care atestă calitatea mierii” pentru care nu au fost emise încă documentele mai sus menţionate, vor depune cererea de plată fără copia acestor documente. Ulterior aceștia trebuie să își completeze dosarul depus la APIA cu documentele lipsă, în termen de 5 zile lucrătoare de la data intrării în posesie a acestora.

Menţionăm faptul că, toate facturile de achiziţie trebuie să fie emise până la data de 31 iulie 2020, indiferent de măsura accesată de către solicitant.

Informații APIA

Foto evenimente

Sari la conținut