guv_72px

GOV.RO

Caută
Close this search box.

Anunț de lansare a sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027.

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției  DR-07„Silvo-mediu și climă din cadrul PS PAC 2023-2027.

Angajamentele voluntare asumate în baza schemei de ajutor de stat contribuie la atingerea obiectivelor specifice ale Uniunii Europene de:

  • Atenuare a schimbărilor climatice și la adaptarea la acestea, inclusiv prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prin îmbunătățirea sechestrării carbonului,
  • Promovarea dezvoltării sustenabile și a gestionării eficiente a resurselor naturale, cum ar fi apa, solul și aerul,
  • Stoparea și inversarea pierderii biodiversității, la îmbunătățirea serviciilor ecosistemice și la conservarea habitatelor și a peisajelor.

Alocarea financiară pentru depunerea cererilor de finanțare pentru Schema de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției  DR-07 „Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027 este de 75.850.112 euro.

Cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse în intervalul 17 iunie 2024 ora 9,00 – 13 septembrie 2024, ora 14,30.

După avizarea dosarului tehnic de către Garda Forestieră, solicitanții pot depune, la Centrele Județene APIA, cererile de finanțare însoțite de documentele specificate în Ghidul solicitantului.

Solicitantul finanțării trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute în schema de ajutor de stat și detaliate în Ghidul Solicitantului, documente care urmează a fi publicate pe site-ul APIA, https://apia.org.ro/planul-national-strategic-2023-2027-pns-al-romaniei/interventii-implementate-din-pns/silvo-mediu-si-clima-dr-07/.

Selecția Cererilor de finanțare în cadrul sesiunii se efectuează conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 202/2024  publicat pe site-ul APIA.

Anunțarea rezultatelor selecției se va face prin notificarea beneficiarilor de către Centrele Județene APIA ca urmare a publicării pe site-ul APIA a Raportului de selecție aprobat de către directorul general al DGDR – AM PS.

Vă informăm că datele de contact ale Centrelor Județene se regăsesc în  Capitolul 3  –  Informarea publică și promovarea din Ghidul solicitantului  și pe site APIA,  secțiunea „Centre Județene APIA”.

Informații APIA

Foto evenimente

Sari la conținut