guv_72px

GOV.RO

Caută
Close this search box.

Proceduri de selecție de produse privind participarea la două evenimente ce fac referire la promovarea internațională a produselor agricole

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce în atenția tuturor celor interesați organizarea a două proceduri de selecție de produse privind participarea la două evenimente ce fac referire la promovarea internațională a produselor agricole.

Prima dintre acestea vizează participarea în cadrul pavilionului UE, la „Fine Food Australia”, eveniment ce va fi organizat în perioada 8-11 martie 2022, la Sydney, cu aportul Agenției Executive Europeane pentru Cercetare (REA), în numele Comisiei Europene.

Alimentele și băuturile agricole din UE ce vor fi selectate pentru participare vor trebui să includă o varietate de produse reprezentative pentru statele membre, promovarea urmând să se realizeze prin afișarea și degustarea produselor, cooking-show-uri, prezentări de politici și alte măsuri relevante.

Ținând cont de faptul că va fi evitată utilizarea produselor cu mărci non-UE, potențialele categorii de produse care au fost identificate pentru participarea la aceasta manifestare sunt: brânzeturi, vinuri și băuturi spirtoase, produse procesate din carne (cârnați, șuncă), și alte produse agricole procesate din UE, precum produse de panificație, cofetărie, ciocolată.

Calendarul selecției produselor ce vor fi promovate în cadrul târgului poate fi consultat accesând EUSurvey – Survey (europa.eu), iar mai multe informații despre eveniment pot fi solicitate la adresa de e-mail finefoodsydney2022@agripromotion.eu.

Tot în perioada 8-11 martie 2022, Agenția Executivă Europeană pentru Cercetare (REA) organizează în numele Comisiei Europene, un pavilion UE la târgul internaţional agroalimentar Foodex Japan 2022, în perioada 08-11 martie 2022, la Tokyo, Japonia.

Obiectivul pavilionului UE este de a  creşte gradul de conştientizare în rândul cumpărătorilor japonezi a meritelor cheie ale produselor agroalimentare ale UE, inclusiv siguranţa, calitatea, autenticitatea şi durabilitatea acestora.

Alimentele și băuturile agricole din UE ce vor fi selectate pentru participare vor include o varietate de produse reprezentative în statele membre. Acestea vor fi promovate prin: prezentarea produselor, degustarea acestora, cooking show-uri, prezentări de politici sau alte măsuri relevante.

Pentru a asigura o reprezentare echitabilă a produselor din toate statele membre UE, sunteţi invitaţi să donaţi sau să propuneţi până la cinci produse pentru târg. Produsele suplimentare vor fi achiziţionate de către antreprenor, pentru a asigura atractivitatea generală şi diversitatea pavilionului.

Calendarul selecției produselor ce vor fi utilizate în cadrul târgului se regăsește în materialul atașat sau poate fi consultat la adresa EUSurvey – Survey (europa.eu), iar mai multe informații despre eveniment pot fi solicitate la adresa de e-mail  foodex2022@agripromotion.eu.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură rămâne întotdeauna la dispoziţia dumneavoastră și orice întrebări care vizează implementarea măsurii privind acțiunile de informare și promovare a  produselor agricole puse în aplicare pe piața internă și în țările terțe pot fi transmise la adresa de e-mail:  promovare@apia.org.ro.

APIA, mereu aproape de fermieri!

Fișiere atașate (1)

Informații APIA

Foto evenimente

Sari la conținut